Mijn ervaring | de Technische VA opleiding

Met nul ervaring in het ondernemerschap, laat staan als Online ondernemer heb ik de sprong gewaagd. Zoiets als; ‘What if I fall… but hey; what if you fly?’ Zonder spaargeld maar wél deze weg ingeslagen in het VA schap.

Lees in deze blog mijn ervaring hoe mijn ondernemersreis is begonnen. Ook jij kunt met nul ervaring maar je voelt tot aan alles in je vezels dat je interesses hebt in dit vak, verdiep je erin en start before you’re ready! Ik ben mijn elke vrije avond en weekend continue doorgegaan, werd zo blij en enthousiast van de materie, videolessen en wekelijkse ZOOM calls. Ben dit meteen in de praktijk gaan uitvoeren en zo m’n eigen bedrijf gaan opzetten. Twijfel je nog? Lees dan snel verder!

Eerder 2020 / 2021 ben ik mij gaan verdiepen in het VA schap. Met een fijne loondienstbaan en aardig wat ervaring als Directie Secretaresse had ik veel raakvlakken als Virtueel Assistent. Het was fijn om dan de gratis 5 daagse te volgen via de VA School van Hanneke Wessel. Maar ik merkte hier enorm veel keuzestress in wánt als Virtueel Assistent kun je letterlijk alle kanten op. En met mijn achtergrond als Directiesecretaresse en 12 jaar werkervaring vroeg ik mij af of dát ook hetgeen is wat ik nodig heb en ook daadwerkelijk in de toekomst in verder wil gaan?!

 

De techneut als tiener kwam bij mij naar boven

Verzonden op: woensdag 7 april 2021 20:59 uur

Mijn boodschap is:
Dag Wendy,

“Via Facebook ‘VA Community’ kwam ik op jouw post terecht. Zelf wil ik binnenkort gaan starten met de opleiding van VA School maar zit nog erg in dubio. Ook financieel wat mij erg dwars zit. Ik ben erg technisch onderlegd, werk in loondienst 32 uur en 8 uur voer ik online marketing / administratie en webbeheer in het familiebedrijf van m’n partner………”

 

5 dagen lang proefde ik van de Technische wereld als Technisch VA

Na één e-mail te wijden aan Wendy – Natuurlijk Online en de vraag om telefonisch contact te hebben kreeg ik een uitgebreide toelichting wat de Technische VA opleiding inhield.  Vervolgens, op 19 juli 2021, mij aangemeld voor de gratis Natuurlijk Online Business 5-daagse waarin Wendy ons 5 dagen lang meenam in de wereld van het Technisch VA schap. Uiteraard werd er dag 5 een aanbod gedaan voor de training ‘Bouw een converterende DIVI website’

 

“When your dreams are so big… why wait?”

Technische VA opleiding

Als tiener was ik al niet van de computer af te slaan en was ik vooral bezig met prachtige CU² profielen, m’n Hyves account of heerlijk aan het knoeien met HTML . Je snapt nadat ik de technische kant proefde van het bouwen- inrichten van een DIVI website dat mijn tienerhart weer in de fik stond. Geen twijfel mogelijk (wel deels besproken thuis…) maar op 23 augustus 2021 zei ik JA tegen Wendy en begon mijn ondernemersreis in de wondere wereld van online bouwen in online techniek.

Mijn start op 6 september 2021 naast een fulltime baan in loondienst, 5 dagen en 40 uur in de week, offerde ik al m’n vrije tijd op om de technische kennis op te doen. Het is niet niks en een flinke investering wat ik eigenlijk niet had maar wist d.m.v. termijnbetalingen dit wel haalbaar moest zijn.  De eerste 12 weken kregen we intensieve begeleiding in groepsvorm, een eindopdracht die we moesten uitvoeren na het volgen van alle module onderdelen en een jaar lang begeleiding. Naast dat we de toegang blijven behouden tot de Academie (en nog steeds wordt aangevuld met nieuwe lesstof) en de Facebook community heb ik nog geen enkel moment spijt gehad van deze 1e stap!

Met een aantal mede-cursisten uit mijn groep maar ook andere groepen heb ik  nog steeds fijn contact en zie ik ook als concullega’s  met ieder z’n eigen expertise op Technisch vlak. We zien elkaar niet als concurrentie en helpen elkaar zelfs wanneer er handjes nodig zijn.

Maar komen er niet teveel Technische VA’s?

Geloof mij, er ligt genoeg werk voor een Technisch VA. De technologie en innovatie binnen de digitale software en online systemen groeit gigantisch. Het digitale tijdperk is ondertussen niet weg te denken. Daarnaast zijn we met een groep van 70 Technische VA’s waarvan enkele zich hebben ontplooid of hun pad hebben vervolgd. Vergeet niet dat iedere Technische VA ook haar eigen specialiteiten heeft. Aangezien ik nog niet uitgebouwd bent en het nog veel te leuk vindt heb ik op dit moment geen voorkeur maar denk graag strategisch met je mee tijdens een Technische sparringsessie die je bij mij kunt boeken.

Focus op enkele systemen en wordt kneitergoed hierin!

Je hebt tal van webbuilders. Zoals Wendy zelf aangaf; wordt super goed in één website builder zoals WordPress DIVI. Dit zorgt dat je je focust op één systeem. ‘Work smart, play harder’. Zodra ik een systeem heb gebouwd en ingericht dan begint het leukste (vindt ik zelf). Het slim automatiseren door de lijm tussen al deze online systemen en hiermee je eigen Online onderneming creëert. I love it!

Dankzij de coaching, de community, de lesstof en de onbeperkte toegang tot de Academie blijf ik continue mijzelf ontwikkelen op Technisch vlak. Je krijgt echt heel veel informatie.

  Mijn resultaat ná deze opleiding

  • De livegang van mijn eigen website na 5 maanden.
  • Mijn eindopdracht afgerond en certificaat mogen ontvangen.
  • Hele fijne buddies aan over gehouden waar ik regelmatig nog steeds persoonlijk contact mee heb. Je staat er niet alleen voor! Zelfs een vriendin aan over gehouden.
  • Voor 5 klanten in 1 jaar een website gebouwd (naast een fulltime loondienstbaan)
  • En nog steeds nieuwe modules kunnen volgen via de Academy.
  Certificaat Natuurlijk Online

  Eerst proeven en die Online bouwer aanwakkeren?

  Dat kan! Vooral als je nog de twijfels hebt. Je kunt je namelijk eerst inschrijven voor ‘Bouw een converterende DIVI website’. Op je oefenpagina kun je al heerlijk creatief aan de slag met het bouwen en inrichten van je eigen website. Vindt je dit leuk en gaat je hart in vuur en vlam?! Volg dan de volledige Technische VA opleiding en de eerdere investering krijg je als korting terug.

  Gebruik mijn kortingscode ANGEL15 of ANGEL15flex om een extra korting te ontvangen.

  Wendy heeft regelmatige toffe deals, houdt deze in de gaten of volg mij even via Insta kanaal 😉

  Nieuwsgierig naar deze opleiding?

  Ook jij kunt Technisch VA worden!

  Even bellen?

  Heb je vragen over de opleiding? 
  Je mag mij altijd een berichtje sturen. Dit kan via het contactformulier, of per e-mail: Angel@techvadejong.nl
  Een DM via Instagram vind ik altijd leuk.Let’s connect ッ

   

  In mijn blog artikelen deel ik regelmatig externe links. Dit betekent dat ik affiliate partner ben van producten, diensten en/of personen en een kleine commissie ontvangt als je via mijn link een product of dienst aanschaft. Kost jou niets extra’s maar jij ontvangt van mij mijn eeuwige dankbaarheid.  Ik deel alleen diensten en producten waar ik zelf ook in heb geïnvestereerd en zeer tevreden over ben.