Jouw bedrijf laten groeien door te automatiseren

Je gaat sneller en efficiënter werken door te automatiseren  Zeker als zzp’er loop je vaak vast door ‘te weinig tijd’. Je moet alles alleen doen en hoeveel uren in een dag kun je nu eigenlijk productief zijn? Naast je aandacht voor klanten ben je ook bezig met het continu ontwikkelen van je diensten en online zichtbaar zijn op social media. En dat kost tijd, veel tijd.

 

Met automatiseren ga je niet minder werken, maar wel slimmer

Waarom is automatiseren voor elke ondernemer een must? Je gaat tijd besparen op dingen die je niet leuk vindt of waar je geen energie van krijgt. In plaats van verschillende processen handmatig uit te voeren kun je deze taken automatiseren. Als jij een dienst of product verkoopt is het efficiënter om de betalingen automatisch te verwerken. Dit geldt ook voor het op de hoogte brengen van je klanten over de verzending of status van de bestelling. Het doel van automatiseren is dat jij tijd overhoudt voor belangrijkere zaken in jouw leven en bedrijf. Je gaat slimmer en sneller werken.

 

Durf te investeren!

Ja, automatiseren kost geld maar levert het ook op. Naast het geld moet je eerst tijd en energie steken om jouw automatiseringen goed te regelen, maar je verdient deze tijd altijd terug. Je gaat namelijk efficiënter werken. Zeker wanneer je bedrijf groeit en je meer klanten gaat aantrekken. Omdat je alles alleen doet, kunnen de taken je boven het hoofd gaan groeien. Door automatiseringen in te zetten hou jij beter overzicht in de processen en hoef je taken niet uit te gaan besteden.

“The only way to do great work is to love what you do!”

Taken doen die je niet leuk vindt of te weinig doet kosten meer energie. Maak het werken daarom leuker en eenvoudiger! Juist repeterende en tijdrovende taken kun je vaak gemakkelijk automatiseren. Er zijn veel tools, webdiensten en apps die je kunt inzetten die dit soort taken van je overnemen. Zo kun jij jouw tijd besteden aan belangrijkere zaken waar jij wel energie van krijgt. Ervaar zo meer vrije tijd en rust in je leven.

Minder fouten, grotere klanttevredenheid

 

Door de drukte van het dagelijkse werk doe je al die kleine taken er even snel bij. De kans dat je hierdoor fouten maakt is groter. Je wilt dit natuurlijk voorkomen. De klantervaring is belangrijk en je wilt geen klachten of problemen veroorzaken. Door taken te automatiseren worden de processen consistent en zonder menselijke fouten uitgevoerd. Bovendien weten klanten wat ze kunnen verwachten omdat de processen altijd op dezelfde manier gaan. Dit vergroot het vertrouwen en de klanttevredenheid.

 “Waarom moeilijk doen, als het makkelijker kan”

Meer rust in jouw onderneming met een Slimme Online onderneming

 

Door zoveel mogelijk processen te automatiseren bespaar jij dus tijd en geld. Ervaar je meer rust in je onderneming, hou je beter overzicht en maak je minder snel fouten. Maar wat ga je dan automatiseren? Dat ga ik je vertellen.

In mijn E-book “5 Business tips voor Automatiseren” laat ik je zien wat jij allemaal kunt automatiseren en op welke manier. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar kom je er niet uit of heb je er geen tijd voor: laat mij je helpen! Zo hou jij meer tijd over voor taken waar je wel energie van krijgt.